Als kind droomde ik ervan om bakker te worden maar ipv in een bakkerij belandde ik als producer in de wondere wereld van de reclamefilm. 
Uiteindelijk kroop het bloed waar het niet gaan kon, ik volgde alsnog een bakkersopleiding, liet de reclame achter me en stortte me vol overgave op mijn koekjesbakkerij Juliette’s in hartje Brugge.  Tientallen ton koekjes, 3 bakboeken en alarmerende stresslevels later was de werk/prive balans volledig zoek wegens veel te veel bordjes in de lucht te houden en verkocht ik mijn bedrijf. 

 

Ik wou nog steeds materie tussen mijn vingers voelen en met mijn handen iets maken dus begon ik onder impuls van een vriendin met pottenbakken.

Wat begon als een ontspannende hobby werd een passie en uiteindelijk mijn job.  Bij Atelier Juul combineer ik het maken (en verkopen) van mijn eigen keramiek met het geven van workshops.  Perfecte combinatie voor mij.

Met ouder worden heb ik wel geleerd de balans in de gaten te houden.   De winkel van Atelier Juul is daarom alleen op woensdag en zaterdag open.  De rest van de week zit ik met mijn handen in de klei : als ik niet in mijn eigen atelier bezig ben, geef ik workshops/teambuildings op de bovenverdieping van Atelier Juul of op verplaatsing. 

Een totaal ander leven dan de stressy productiewereld en nadien het nooit-rustige Brugge !

 

Keramiek is bij uitstek een traag medium en ik geniet er met volle teugen van. Al mis ik mijn lekkere koekjes wel nog !

 

XxBrenda